Sva sramota metropole vidi se na nekoliko kilometara od adventskog centra Zagreba

Objavljuje 20/12/2020Blog

Nisam se mogla oteti dojmu da je “Kumek” prikaz, gotovo igrokaz Bandićevih “nestašluka” tijekom predugog “stolovanja” Zagrebom kojeg je g. Juričan, na svima prihvatljiv i razumljiv način gotovo banalno i vrlo ležerno, s dosta humora i sarkazma, ali i tuge, prostro u javnosti. Tako da i oni koji tvrde da je sve namještaljka ne mogu reći: “Pa nisam znao/la”.

Na žalost, niti skoro dva sata filmskog igrokaza nisu dovoljna da se, makar spomenu, sve afere i djela zbog kojih je gradonačelnik zaradio tko zna koliko kaznenih prijava, a što ide u prilog sumnji da “inštitucije ne delaju svoj posel”.

Ponekad me je sram što sam ja “u njegovoj službi”, a imamo tako lijep grad kojeg je zorno opisao g. Milovac i koji bi mogao biti još bolji i ljepši da se njime kvalitetnije upravlja. Posebice mislim na gradsku periferiju (moj Podsused, na primjer). Sram me je jer ZG ceste nisu u stanju, na brojne molbe građana i zaključke Vijeća Mjesnog odbora, zatvoriti rupu nad kanalom na javnoprometnoj površini koja tamo zjapi već godinama i predstavlja opasnost za pješake i vozila, a isti dan nakon dojave, na Kozari putevima, gradonačelnik juri s ekipom da popravi privatnu ogradu da bi, samo nekoliko dana potom, na tim istim Kozari putevima, dva policajca “pobrala batine” tijekom obavljanja dužnosti.

Sram me je jer ljudi lome noge zbog nepostojanja nogostupa, sram me je jer nam se djeca i mladi igraju na prometnim ulicama, a ne na kvartovskim igralištima… neću nabrajati dalje, sve je to daleko od adventskog centra Zagreba i ne vidi se…ne vidi se…a građani prozivaju nas, članove VMO, a ne one koji ne daju da se i ta, periferna naselja urede skromno, ali primjereno osnovnom komunalnom standardu!

 

Gospodin Juričan, iskreno, “ima petlje”.

Veseljka Klobučarić-Pirc, članica NLZG i Vijeća Mjesnog odbora Podsused