Primjenom Opće uredbe (EU) o zaštiti podataka, Uredbe EU 2016/679 o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka, ovdje vam nudimo sve važne informacije o načinima, razlozima i osnovama prikupljanja i obrade podataka, uključujući i osobne podatke.

Detaljne informacije o zaštiti osobnih podataka možete pročitati na stranicama Agencije za zaštitu osobnih podataka www.azop.hr

Nezavisna lista Zagreb (u nastavku: NLZG) samostalna je, suvremena i demokratska stranka ravnopravnih članova u čijem je središtu sloboda i dobrobit svakog pojedinca, osnovana radi ostvarenja svojih programskih ciljeva i načela.

Voditelj obrade i zaštite podataka i ujedno izvršitelj je NLZG:

Petrinjska 73, 10000 Zagreb

E-mail: zop@nezavisnalistazagreb.hr

Sigurnost vaših osobnih podataka

U slučaju podataka sadržanih u dokumentiranim spisima, predviđaju se mjere tehničke zaštite, na način da isključivo ovlaštene osobe imaju pristup prostoru u kojem se nalaze spisi koji sadrže takve podatke. U slučaju podataka koji se nalaze u elektroničkim zapisima, predviđene su mjere informatičke zaštite, na način da su kompjutori na kojima se nalaze dokumenti osigurani zaporkom te je ugrađen program protiv virusa. Naša web stranica zaštićena je uz primjenu sigurnosnog standarda SSL (eng. Secure Socket Layer) certifikata. SSL certifikat služi za sigurnu razmjenu podataka budući da se pomoću njega uspostavlja sigurna, kriptirana veza između računala korisnika i servera pa korisnik može biti siguran kako će sve što je na stranici unio ostati privatno i zaštićeno.

​II PODACI KOJE PRIKUPLJAMO I KAKO IH KORISTIMO

INFORMACIJE O ČLANOVIMA

NLZG obrađuje one temeljne osobne podatke koje ste naveli prilikom popunjavanja Pristupnice za članstvo u Stranci, neophodnima za odobrenje prijave u članstvo, sukladno zakonima RH, uključujući i Direktivu EU .

Također se koriste i drugi podaci koje nam dobrovoljno učinite dostupnima.

Osobni podaci koje NLZG prikuplja od članova su:

ime i prezime, osobni identifikacijski broj OIB, datum i godina rođenja, adresa (ulica, kućni broj, grad, poštanski broj, županija), broj mobitela, adresa e-pošte, stručna sprema, zanimanje, r. status – (student/ zaposlen/ nezaposlen/ umirovljenik), podaci o zaposlenju.

NLZG će vaše osobne podatke obrađivati isključivo za provjeru članstva u stranci i pripadajućih obveza, kao i u svrhu obavještavanja o aktivnostima stranke svim dostupnim komunikacijskim kanalima.

NLZG će osigurati tajnost osobnih podataka članstva te neće distribuirati, objavljivati ili dati takve podatke trećim osobama, niti ih na drugi način učiniti dostupnim bilo kojoj trećoj strani bez vaše prethodne suglasnosti .

Imate pravo na uvid u svoje osobne podatke, pravo na ispravak netočnih ili nepotpunih podataka i pravo na brisanje podataka, kao i pravo na ograničenje uporabe vaših osobnih podataka, pravo prigovora na obradu vaših osobnih podataka NLZG-u i Agenciji za zaštitu osobnih podataka, sve sukladno zakonima RH, uključujući i Direktivu EU .

OSOBNI PODACI POSJETITELJA WEB STRANICE

Za potrebe izvršenja naših legitimnih interesa i pružanja informacija, na ovim web stranicama (https://www.nezavisnalistazagreb.hr) prikupljamo podatke osoba koje nam šalju svoje upite putem kontakt obrasca.

Našu web stranicu bez otkrivanja osobnih podataka o sebi. Ne prikupljamo osobne podatke o vama (kao što su vaše ime i pojedinosti o kontaktu) kada posjetite ovu web stranicu, osim ako dobrovoljno ne pošaljete podatke pomoću jednog od dostupnih obrazaca za određenu svrhu (kontakt obrazac, registracijski obrazac, obrazac za upis na newsletter) i time date vašu privolu na prikupljanje i korištenje vaših osobnih podataka u navedene svrhe. Svi osobni podaci koriste se isključivo u svrhe radi koje su prikupljeni i za koje je dana privola.

Ti podaci obuhvaćaju:

ime i prezime*, naziv tvrtke, adresu elektroničke pošte* i broj telefona/mobilnog telefona.

Obavezna polja su posebno označeni u kontakt obrascu (*).

Navedene podatke koristimo kako bismo vas mogli kontaktirati radi:

– dogovora o suradnji;

– pravovremenog obavještavanja o događajima, aktivnostima i odgovaranja na vaše upite

– poziva na događanja/evente koje organiziramo;

– dostave promotivnih materijala i proizvoda.

NLZG će čuvati vaše osobne podatke koje ste nam pružili putem web obrasca i osigurati njihovu tajnost te neće distribuirati, objavljivati ili dati takve podatke trećim osobama, niti ih na drugi način učiniti dostupnim bilo kojoj trećoj strani.

Pružanje informacija Google Inc.
Google prikuplja informacije putem naše upotrebe usluge Google Analytics na našoj web stranici. Google koristi ove informacije, uključujući IP adrese i podatke iz kolačića, u više svrha, kao što je poboljšanje usluge Google Analytics. Informacije se dijele s Googleom na anonimnoj osnovi. Da biste saznali više o tome koje informacije Google prikuplja, kako upotrebljava te informacije i kako kontrolirati informacije poslane Googleu, pogledajte stranicu partnera Googleovih pravila o privatnosti. Možete se isključiti iz usluge Google Analytics tako da instalirate sljedeći dodatak pregledniku: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Informacije koje se automatski prikupljaju na našoj web stranici

Automatski prikupljamo informacije u log datotekama poslužitelja, kao što je vaša IP adresa, vrsta preglednika, stranice za preusmjeravanje / izlazak i operativni sustav. Koristimo ove informacije kako bismo upravljali našim web stranicama i našim tehničkim rješenjima, razumjeli kako se posjetitelji kreću kroz našu web stranicu i usluge te da poboljšamo vaše iskustvo dok koristite naše web stranice i usluge.

APLIKACIJA KvartApp

Kada izradite KvartApp račun, pružate nam svoje osobne podatke koji uključuju vaše ime i zaporku.

Prije upotrebe podataka i vaše objave sadržaja koji izradite i prenesete u našu aplikaciju KvartApp tražit ćemo vaš pristanak. Također, prikupljene podatke, kao što je e-adresa, upotrebljavamo za izravnu interakciju s vama. Na primjer, možemo vam poslati obavijest ako otkrijemo sumnjivu aktivnost ili vas možemo obavijestiti o predstojećim ažuriranjima, promjenama ili poboljšanjima.

KOLAČIĆI (COOKIES)

Kolačići su tekstualne datoteke koje se nalaze na vašem računalu kako bi se prikupile standardne internetske zapise informacija i informacije o ponašanju posjetitelja.

Ove se informacije koriste za praćenje korištenja web stranice i za sastavljanje statističkih izvještaja o aktivnostima web stranice. Postavke svojeg preglednika možete podesiti tako da ne spremate kolačiće. Međutim u nekim slučajevima neke od funkcionalnosti naše web stranice mogu zahtijevati kolačiće i možda neće funkcionirati odlučite li ih ne prihvatiti.

III RAZDOBLJE ČUVANJA PODATAKA

Vaše osobne podatke brišemo po zahtjevu za istupanje iz članstva NLZG-a, a najkasnije po isteku svih zakonskih obveza.

Ukoliko, i kada, zaprimimo vaš zahtjev za brisanje podataka putem web obrazaca, odmah ćemo postupiti prema vašem zahtjevu.

IV PROMJENE OVIH PRAVILA

NLZG pridržava pravo izmjene ovih pravila, u bilo kojem trenutku. Ako promijenimo ova pravila, objavit ćemo sve njihove izmjene na web stranicama i ažurirati datum zadnje izmjene.

U Zagrebu, 25.5.2018.