Dr. sc. Marijana Sumpor izabrana za predsjednicu stranke Nezavisna lista Zagreb (NLZG)

Marijana Sumpor

Dr. sc. Marijana Sumpor

• Zastupnica u Gradskoj skupštini Grada Zagreba dr. sc. Marijana Sumpor u proteklih deset mjeseci vodila Stranku kao vršiteljica dužnosti predsjednice NLZG
• Novi članovi i nova politika Nezavisne liste Zagreb
• Nezavisna lista Zagreb će se i dalje u Gradskoj skupštini Grada Zagreba zalagati za transparentniji, usklađeniji, ekonomski prihvatljiviji i participativniji način upravljanja Zagrebom

Na izvanrednom saboru Nezavisne liste Zagreb održanom u srijedu, 12. lipnja 2019. godine, za novu predsjednicu Stranke jednoglasno je izabrana dr. sc. Marijana Sumpor, dosadašnja v.d. predsjednice.

U izvještaju o radu proteklih mjeseci Sumpor je istaknula da NLZG radi na organizacijskom razvoju u suradnji s vjernim članovima i okupljanju novih članova koji svojim iskustvom i stručnošću žele doprinijeti radu i građenju prepoznatljivosti Stranke u Zagrebu i šire. Kao zastupnica u Gradskoj skupštini Grada Zagreba vrlo je aktivna gdje stručnošću i analitičkim pristupom nastoji nadmašiti dnevnopolitički žargon udomaćen u toj instituciji.

„Novi organizacijski razvoj Nezavisne liste Zagreb i novi okvir za političko djelovanje, koji bi u rujnu trebao i u potpunosti zaživjeti, osigurat će nam bolje organizacijske performanse i komunikaciju s građanima. Već smo poduzeli konkretne akcije u smislu poticanja građana na sudjelovanje u kreiranju javnih politika i javnih pitanja, kao što je učinkovita upotreba javnih sredstava i unaprjeđenje kvalitete života u našem gradu. Između ostaloga, kako bi približili našim sugrađanima politike i odgovarajuće alate, ali i stvorili okruženje za dijalog – uoči europarlamentarnih izbora u našem sjedištu u Petrinjskoj 73 organizirali smo 6 javnih tribina na kojima su gosti bili istaknuti stručnjaci iz različitih područja, pripadnici akademske, neprofitne, javne i poslovne zajednice. Rezultat su nove ideje i priprema novih inicijativa uz pomoć i novih članova naše stranke.” – istaknula je Marijana Sumpor.

Dodala je da novu ulogu Nezavisne liste Zagreb vidi u jasnom prenošenju poruke građanima o važnosti njihovog sudjelovanja u strateškom razvoju grada. Naglasila je da je nužno potrebna modernizacija načina pružanja javnih usluga, u postizanju socijalnih, gospodarskih i okolišnih ciljeva, jačanju odnosa s drugim gradovima, regijama i državama, u sprječavanju zloupotrebe izvršne vlasti, boljem pozicioniranju Grada Zagreba u europskom okruženju, kao i u praćenju i evaluaciji djelovanja javnih tijela.
Zagrepčani imaju pravo na cjelovite informacije i sudjelovanje u procesima odlučivanja i aktivno uključivanje u brigu o gradu u kojem žive.

Marijana Sumpor_životopis

O nama

Politička stranka NLZG samostalno ostvaruje svoje ciljeve, neovisna je o drugim političkim strankama i ideologijama, što znači da pozdravljamo sve otvorene, tolerantne i slobodnomisleće osobe. Poslušat ćemo sve konstruktivne prijedloge koji su usmjereni na bolje upravljanje javnim dobrom, ekonomski i društveni razvoj te bolju i sigurniju budućnost naše djece. Po tim i mnogim drugim pitanjima otvoreni smo za suradnju i razmjenu mišljenja i iskustava s političkim strankama i pokretima, s javnim institucijama i nevladinim tijelima.

Zahvaljujući stručnosti naših članova u područjima participativnog planiranja održivog razvoja, boljeg javnog upravljanja i vrednovanja, praktičnog znanja u primjeni EU politika te EU modela planiranja i upravljanja projektima, prijenos i primjena tog znanja jedna je od naših temeljnih zadaća.

Stranka je osnovana ju veljači 2017. pod imenom Nezavisna lista Sandre Švaljek, prije lokalnih izbora i kampanje za gradonačelnika/cu Grada Zagreba, vijećnike Gradskih četvrti i mjesnih odbora.

Imenovanjem za zamjenicu guvernera Hrvatske narodne banke u srpnju 2018., dr. sc. Sandra Švaljek na vlastiti je zahtjev razriješena svih dužnosti u Gradskoj skupštini i Nezavisnoj listi.
Ističemo da su središnja banka i Republika Hrvatska dobile vrhunsku stručnjakinju, što je iznimna čast i za nas zbog dugogodišnje suradnje i ostvarenih rezultata.

Prema rješenju Ministarstva uprave iz rujna 2018., novi naziv Stranke je Nezavisna lista Zagreb, sjedište je Petrinjska 73, Zagreb.