Najveći gradski problemi

Objavljuje 28/10/2016Vijesti

Nedavno je provedeno istraživanje agencije Promocija plus pokazalo da građani Zagreba najvećim problemima u funkcioniranju grada smatraju gužve u prometu i druge prometne probleme, način sadašnjeg upravljanja gradom i Zagrebačkim holdingom, nezaposlenost, neuređenost grada te način gospodarenja otpadom.

Na temelju ovog i drugih sličnih istraživanja javnog mnijenja, razgovora s građanima i osobnog iskustva u radu u Gradskoj upravi, zaključujem da postoji desetak najvažnijih problema u upravljanju gradom kojima se u narednom razdoblju treba baviti bez daljnjih odugovlačenja i odgađanja. Stoga izdvajam smanjenje prometnih gužvi i osiguranje sigurnosti u prometu uspostavom kvalitetnog i održivog prometnog sustava, stvaranje boljih prilika za zapošljavanje, dugoročno i održivo rješavanje problema gospodarenja otpadom, unapređenje funkcioniranja Gradske uprave i Zagrebačkog holdinga te sustavni razvoj i uređenje grada i revitalizacija njegovih zapuštenih dijelova.

Nijedan od navedenih gradskih problema nije nastao jučer, vuku se i gomilaju godinama, a neki od njih i dulje od desetljeća. Za takvo stanje odgovorna je Gradska uprava i način upravljanja gradom, a to građani Zagreba očigledno vrlo dobro znaju i stoga ih ocjenjuju drugim najvećim gradskim problemom. Potpuno je jasno da s postojećom praksom djelovanja zagrebačke Gradske uprave ne možemo ubuduće očekivati brza i učinkovita rješenja, nego je za to potrebna promjena paradigme upravljanja Gradom.

Ostavite komentar